Для наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є одне дуже важливе нагадування. Справа в тому, що з недавніх пір в Україні працюють нові правила щодо отримання прав, а також щодо їх термінів дії.

Перший документ видають у Сервісних центрах МВС на два роки, і після цього терміну воно недійсне, його необхідно обміняти.

Про це нагадує співтовариство юристів "Дорожній адвокат".

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що власника такого простроченого "тимчасового" посвідчення нещодавно зупинила поліція, склавши щодо нього постанову про ч.2 ст.126 КУпАП за керування транспортним засобом без дійсного документа на відповідне право.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Сервісний центр МВС, фото: Facebook
Сервісний центр МВС, фото: Facebook

Штраф за цією нормою закону складає 3400 гривень. Однак в Україні на час дії військового стану діє постанова Кабміну №184 від 03.03.2022, яка дозволяє використання "простроченого" посвідчення водія.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Поліцейські знали це, але все одно вирішили притягнути водія до адміністративної відповідальності, мотивувавши свої дії тим, що автомобілісту нічого не заважало замінити "тимчасове" посвідчення з початку воєнного стану.

Якби водій погодився заплатити штраф, то на цьому все й закінчилося б. Але чоловік вирішив звернутися до суду, який, зважаючи на дію зазначеного нормативного акту Кабміну, і визнав покарання позивача незаконним, а аргументацію поліції — необґрунтованою.

Нагадаємо, частий порушник правил дорожнього руху та водій незадекларованого авто: що відомо про тимчасового міністра культури.

Раніше повідомлялося, чому не можна купувати червоні машини: вплив кольору авто на ДТП, штрафи та лояльність поліції.

Також, "Щоб бидло не мало звички сідати бухим за кермо": Романенко розповів, чому має навчити подію у Дніпрі.