Град може застати водія просто зненацька, і нажаль може суттєво пошкодити автомобіль. Великі шматки льоду можуть подряпати кузов, залишити вм’ятини або взагалі розбити скло.

Портал РБК-Україна розповів про те, що може врятувати вашу автівку, якщо під час зливи з градом ви не встигли поставити її в гараж.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Чохол "антиград"

Коли вас неочікувано настиг град, ідеально було б потурбуватися про таку ймовірність наперед та придбати спеціальний чохол.

Він чудово захищає від шматків льоду з неба, адже зберігає увесь кузов завдяки цупкій тканині.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Чохол "Анти-град" для авто. Фото скріншот з Youtube
Чохол "Анти-град" для авто. Фото скріншот з Youtube

Також в продажу можна знайти надувні чохли, які нагадують надувний матрас.

Він захищає авто за рахунок відсіків з повітрям. Однак недоліком такого захисту є час, який ви витратите на його надування. Якщо град застане вас зненацька, він може встигнути пошкодити авто, поки ви готуєте чохол.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Автоматична автомобільна парасоля

Така парасоля кріпиться посеред даху та закріплюється по боках авто на підкрилки. В залежності від комплектації парасолі змінюються й місця закріплення.

Парасолька для авто. Фото скріншот з Youtube
Парасолька для авто. Фото скріншот з Youtube

Такий девайс чудово рятує не лише від граду, а й від сонця, снігу або інших дрібних об'єктів, які можуть пошкодити кузов.

Більшість водіїв зі стажем продовжують возити в багажнику плед або товстий картон. Ці прості речі дійсно можуть захистити кузов від невеличких вм'ятин та подряпин.

Але на випадок, якщо у вас немає ані пледу, ані картону, також існує спосіб захистити кузов.

Велетенський град, кадр з відео
Велетенський град, кадр з відео

Відкрийте капот та багажник (щоб мінімізувати пошкодження покриття), візьміть килимки та постеліть їх на дах.

Якщо сидіння легко знімаються, можна використати також і їх. Адже висушити багажник або сидіння набагато дешевше, ніж ремонтувати чи замінювати частину кузова.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Залізний поні" з характером: українець зробив "горбатий" ЗАЗ-965 крутішим за сучасну іномарку.

Також наш портал інформував, такого українські дороги ще не бачили: умілець перетворив "Дев'ятку" на лютий всюдихід.

Крім того, ми писали, конструктор-самоучка створив унікальний мініавтомобіль з мотоциклетної коляски: спритний та економний.