Традиційно, як уже багато водіїв звикли, поліція в Україні штрафує водія, який вирішив не пристібати ремінь безпеки. Однак дуже рідко можна спостерігати, щоб водія притягнули до відповідальності за пасажирів, які не пристебнули.

На сьогодні ситуація кардинально змінилася – тепер водіїв штрафують за безвідповідальних пасажирів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Автотема".

ремінь безпеки, скріншот з відео
ремінь безпеки, скріншот з відео

В одній із таких ситуацій правоохоронці зупинили автомобіль і побачили, що водій був пристебнутий ременем безпеки. Однак пасажир на задньому сидінні такими ременями безпеки не користувався.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Співробітники поліції склали стосовно водія ухвалу про притягнення її до адміністративної відповідальності за частиною 5 статті 121 КУпАП з накладенням штрафу 510 грн.

У ухвалі вказали, що водій порушив вимоги пункту 2.3. ПДР, а саме "перевозив пасажира, який не був пристебнутий ременем безпеки".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Зазначимо, відповідно до пункту 2.3.у правил дорожнього руху на автомобілях, обладнаних ременями безпеки, водій зобов'язаний особисто користуватися ними та не перевозити не пристебнутих пасажирів.

Відповідно до частини 5 статті 121 КУпАП порушення правил користування ременями безпеки передбачає накладення штрафу у розмірі 510 грн.

Нагадаємо, гранати, кулемет, і навіть ПЗРК: українські захисники обкатують баггі "Хижак" на швидкості 110 км/год.

Раніше повідомлялося, навіть "Укрзалізниця" такого не має: під Вінницею помітили раритетний вагон, який возив радянських "шишок".

Також, перші ластівки цілої епохи: унікальні кадри клону "Запорожця" від Mitsubishi, для справжніх ніндзя.