Для всіх наших шановних читачів, які й дня не можуть прожити спокійно без новин з автосвіту, є чудова історія про унікальний саморобний автомобіль "Балтика".

Цей седан досі знаходиться у місті Дніпро. Любителям автомобільної історії буде дуже цікаво. Про це пише портал Hyser.

Седан "Балтика", скріншот: YouTube
Седан "Балтика", скріншот: YouTube

Сорок років тому зробили лише один екземпляр. Автомобіль був створений чотири десятиліття тому досвідченим інженером Віталієм Васюченком та його синами Юрієм та Аркадієм.

Седан "Балтика" був геніально збудований на базі ГАЗ-21. Віталій Васюченко придбав у таксомоторної компанії автомобіль "Волга" після того, як його було списано.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

На той час Віталій обіймав посаду головного інженера заводу гірничої автоматики у Дніпрі. Натхненний своїм баченням створення власного автомобіля, він разом зі своїми синами розпочав здійснення цього чудового проекту.

Седан "Балтика", скріншот: YouTube
Седан "Балтика", скріншот: YouTube

Через велику іржу на кузові ГАЗ-21 його довелося видалити повністю. Від "Волги" зберегли лише раму та двигун об'ємом 2,4 літра потужністю 75 кінських сил.

Багато компонентів автомобіля були ретельно виготовлені власними силами. Фари вони взяли від Москвича-412, а двері від ВАЗ-2103. Весь процес будівництва зайняв п'ять років.

2018 року дружина Віталія Васюченка щедро подарувала цей унікальний седан технічному музею "Машини часу". Після десятиліть зберігання у гаражі "Балтика" вкрилася товстим шаром пилу.

В даний час автомобіль проходить реставрацію, щоб підготувати його до виставки в музеї, де він стане інтригуючою частиною автомобільної історії.

Нагадаємо, водіїв самокатів штрафують та засуджують "умовно": за порушення якихось правил та заборон.

Раніше повідомлялося, що в Україні для водіїв з 1 жовтня запрацює нове правило.

Також, французи помітили українську "чебурашку" від ЗАЗ: створено для поцілунків під Ейфелевою вежею.