Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливе нагадування. Останнім часом водії почали забувати, що знання щодо правил дорожнього руху потрібно постійно оновлювати. Головне пам'ятати, що незнання законів не звільняє від відповідальності.

Деякі водії не знають про посилення санкції за одне дуже поширене порушення.

Про це вирішили нагадати в одному із обласних Сервісних центрів МВС України.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Зокрема, це стосується керування транспортним засобом особою, позбавленою прав водія за рішенням суду з відносно нещодавно карається набагато жорсткіше, ніж це було раніше.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Як нагадують експерти, Закон України 1231-IX встановив мінімальне покарання за такі діяння у вигляді штрафу 20 400 гривень. При цьому у разі повторного порушення покарання подвоюється до 40 800 гривень.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Також зазначається, що порушнику можуть заборонити керувати транспортним засобом від 5 до 7 років відповідно до санкції статті 126 КУпАП.

У минулому за такий вид порушення карали штрафом у розмірі 510 гривень, що порівняно з нинішнім розміром покарання просто копійки.

Нагадаємо, вперше суд прийняв бік водія: українець довів, що патрульні зупиняють авто без причини.

Раніше повідомлялося, що в Україні почастішали незаконні штрафи для водіїв: як уберегти себе від "впевнених" копів.

Також, водій, не поспішай: в Україні копи почали штрафувати пішоходів, яких "збили" у ДТП.