Допустима доза алкоголю у крові водія становить 0,02 проміле.Такий стандарт установлений в українському законодавстві.

Водії, які порушують це правило будуть нести адміністративну відповідальність. З них стягується штраф і позбавляють прав на водіння строком в 10 років. Проте, існують випадки, коли суди виправдовують водіїв, які притягуються до відповідальності за цією статтею. Про один з таких випадків розповів "Дорожній адвокат".

Поїздка за кермом, фото pixabay
Поїздка за кермом, фото pixabay

Недавно, патрульними був зупинений водій, після чого йому запропонували пройти перевірку на стан алкогольного сп’яніння. На місці чоловік відмовився від експертизи та поїхав з правоохоронцями в медичну установу. Там в результаті перевірки був зафіксований рівень алкоголю у крові в 0,3 проміле. Щодо автомобіліста склали відповідний протокол. У суді першої інстанції він був визнаний винним. Там його зобов’язали виплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Також він був позбавлений прав на 1 рік. Чоловік з таким рішенням не погодився, стверджуючи, що за кермом він був абсолютно тверезий.

Права водія, фото zn
Права водія, фото zn

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Приватбанк оголосив про важливі зміни: стосується власників пластикових карток
Показати ще

Адвокати у апеляційній інстанції наполягали на тому, що це допустиме порушення і покарання за нього занадто суворе. У своїх доказах вони спиралися на Віденську конвенцію, за якою міжнародне законодавство допускає сп’яніння за кермом на рівні 0,5 проміле. Конвенція ця була ратифікована Україною.

Суддя погодився з аргументами адвокатів та визнав водія невинним, скасувавши вирок суду першої інстанції.

Тому, у деяких випадках водіїв, які сіли за руль у стані алкогольного сп’яніння, можуть виправдати. І зроблять це на основі закону.

Нагадаємо, портал Знай інформував, перші осінні заморозки: колив водіям потрібно "перевзуватися" на зимову гуму

Раніше на порталі Знай повідомлялося, з 1 жовтня водіям загрожує "сезонний" штраф: за що каратимуть

Також, наш портал інформував, забув сплатити і залишився без машини: що загрожує водіям, які вчасно не сплачують штрафи