Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або є власниками транспортних засобів, з'явилися важливі новини. Так, під час розглядів за фактом порушення правил дорожнього руху водії та копи часто розглядають більше змісту, ніж форму.

Експерти, після аналізу кількох справ зрозуміли, що всі привертають увагу на факт порушення, а от на бюрократичний аспект його оформлення дивляться вже в останню чергу.

Про це стало відомо завдяки прикладу від спільноти юристів "Дорожній адвокат".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

І тут копи не роблять собі краще, адже така поведінка може стати формальним оформленням для визнання дій патрульних незаконною і штраф доведеться скасувати.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Історія склалася таким чином, нещодавно поліцейський виніс ухвалу щодо притягнення водія до відповідальності за перевищення швидкості.

Факт порушення патрульний зафіксував за допомогою приладу Trucam, запис якого він передав до суду.

TruCam, скріншот: YouTube
TruCam, скріншот: YouTube

Проте суд встановив, що поліцейський не засвідчив відео електронним цифровим підписом, чим порушив процедуру та поставив під сумнів допустимість доказів.

У результаті виявилося, що факт порушення за змістом хоч і був очевидним, але формою не виглядав таким. У результаті суд визнав штраф щодо водія незаконним.

Нагадаємо, приготуйтеся вивертати кишені: АЗС піднімуть ціни на всі види палива, експерт назвав причину.

Раніше повідомлялося, продаж авто не допоможе: водіям приготували штраф у 500 тис грн, а нахабним – 20 років в'язниці.

Також, приховують прибуток і не сплачують податки: в Україні почали масово закривати деякі АЗС.