Водіння автомобіля – відповідальна річ, адже у дорожньому русі від тебе залежить не тільки твоє життя, але і життя інших учасників дорожнього руху.

Цей процес потребує постійної концентрації уваги, витримки та уміння приймати рішення у надзвичайних ситуаціях. Без достатнього відпочинку та сну важко зберігати ясний розум та концентрувати увагу. Про те як боротися зі сном пише "Дорожній адвокат".

Поїздка за кермом, фото pixabay
Поїздка за кермом, фото pixabay

Існує декілька найпоширеніших причин, які можуть викликати сонливість під час водіння. Однією з найпоширеніших є недостатня кількість сну перед поїздкою та хронічна втома. Втома має особливість – вона накопичується, якщо не відпочивати повноцінно. Монотонна дорога та мягкий рух сприяє підвищенню ризику заснути за кермом. Особливо це стосується дальних поїздок, або постійного безперервного водіння.

Способи боротьби зі сном за кермом

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Кожен думає що з ним такого не станеться. Але це може призвести до серйозної аварії, навіть тоді, коли цього не очікуєш. Навіть невелика втрата контролю може понівечити життя не тільки водію, але і пасажирам.

Відпочинок та сон

Щоб запобігти сонливості за кермом, в першу чергу варто перед поїздкою відпочивати. Достатній сон дасть організму сили на поїздку і можливість постійно бути у тонусі.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Перерви

Плануйте свою поїздку таким чином, щоб періодично робити перерви. Кожні декілька годин потрібно зупинятися, щоб змінити обстановку та освіжити голову.

Харчування

Правильне харчування. Важка та жирна їжа можуть зробити у шлунку важкість, що в свою чергу спровокує сонливість. Тому у день поїздки їжте легку їжу, так дорога буде переноситися набагато легше.

Залучення пасажирів

Для того щоб бути бадьорим та не втрачати пильність за можливості подорожуйте з пасажиром. Під час подорожі це допоможе вам відволікатися від бажання заснути.

Нагадаємо, портал Знай інформував, суд став на бік п'яного водія: як він пояснив свій вчинок

Раніше на порталі Знай повідомлялося, такі "розваги" нікому не потрібні: в Україні водіям приготували нові обмеження

Також, наш портал інформував, ти що, президент? Українським водіям показали, скільки доведеться платити за тонування вікон