Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які є водіями чи навіть власниками різних транспортних засобів, з'явилися дуже важливі новини. Цього разу важливо зрозуміти, що тема стосується навколишнього середовища та транспорту, який завдає шкоди природі.

Представники Міндовкілля розробили проєкт закону, який заборонить "джипінг" у заповідних зонах нашої країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міндовкілля.

"Джипінг", скріншот: YouTube
"Джипінг", скріншот: YouTube

Повідомляється, що проєкт документа вводить заборону проїзду автомобілів територіями об'єктів природно-заповідного фонду.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Проте заборона не стосуватиметься доріг загального користування, вулиць та доріг міст та інших населених пунктів, а також автомобільних доріг на приватних територіях.

"Це допоможе захистити біорізноманіття від знищення та хімічних забруднень, шумів та вібрацій, які викликають автомобілі", - повідомляють у Міндівкіллі.

"Джипінг", скріншот: YouTube
"Джипінг", скріншот: YouTube

Законопроект підтримано природоохоронними громадськими організаціями. Попереду – процедура узгодження з центральними органами влади. Ось так, тепер сотням, а то навіть тисячам українських водіїв необхідно приготуватися до майбутніх обмежень.

Нагадаємо, можуть виписати "ліві" штрафи за порушення правил дорожнього руху: що потрібно знати водіям в Україні.

Раніше повідомлялося, що ти, президент? Українським водіям показали, скільки доведеться платити за тонування вікон.

Також, зупиняють, але довести не можуть: українські водії уникають покарання через "гірку" помилку поліції.