В Україні планують підвищити акциз на скраплений газ, що може спричинити зростання цін на АЗС. Про такий намір заявив депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю "Українським Новинам".

Депутат вважає, що різниця між акцизом на бензин та автогаз має бути зменшена. За його словами, нинішні умови не зовсім справедливі.

Автомобілі. Фото: Youtube
Автомобілі. Фото: Youtube

"Щодо зменшення різниці між акцизом на бензин і скраплений газ. Я вважаю, що така ідея має підґрунтя. Я вважаю, що автомобілі їздять одними і тими самими шляхами і несправедливо, коли водії на бензині сплачують більше на ремонт цих доріг, ніж автомобілі, які їздять на газі", - заявив Данило Гетманцев.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Питання збільшення акцизу на скраплений газ уже обговорюється на рівні Кабінету Міністрів. Зазначається, що акциз на автогаз має бути меншим, ніж на бензин через нижчу енерговіддачу, проте різниця має бути не такою відчутною як зараз.

Варто зазначити, що зараз середня вартість автогазу становить 26,07 гривні за літр. Водночас бензини А-95 та А-95+ продаються по 55,52 та 58,34 гривні за літр відповідно.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українських водіїв попередили про жорсткі обмеження на дорогах.

Також наш портал інформував, ціни зростають, треба заощаджувати: водіям підказали, як витрачати менше палива, працююча схема.

Крім того, ми писали, українцям масово приходять чужі штрафи за перевищення швидкості: що водіям радять адвокати.