Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що у поліцейських назріло важливе звернення до водіїв. Водіям наголосили на необхідності дотримання важливого правила.

На цей раз йдеться про перевірку технічного стану авто перед поїздкою.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби одного із Сервісних центрів МВС.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Поліцейські розповіли про нещодавню ДТП за участю двох авто. Патрульні встановили, що причиною аварії могла стати лиса гума на одному авто. Водій пояснив поліцейським, що нібито їхав за новими шинами.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Однак такий аргумент не звільняє його від відповідальності, оскільки відповідно до п. 31.4.5 ПДР України експлуатація авто з залишковою висотою малюнка протектора менше 1,6 мм забороняється. Для вантажних авто з масою понад 3,5 тонни цей показник ще менший — 1,0 мм.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Патрульні можуть кваліфікувати подібне порушення за ч. 1 ст.121 КУпАП, що передбачає штраф 340 гривень. У разі повторного порушення, якщо технічна несправність не буде усунена, у водія вже можуть відібрати права на строк до півроку.

Нагадаємо, краще перестати, бо коліс не залишиться: в Україні водіям приготували новий штраф у 17 тисяч.

Раніше повідомлялося, як оскаржити штраф за порушення правил дорожнього руху: докладна інструкція від адвоката.

Також, кілометрові черги минулого: в Україні спростили життя майбутнім водіям.