Автомобільне масло виконує чимало функцій: від охолодження до захисту від корозії.

Тому, важливо навчитися правильно підбирати мастило, враховуючи всі особливості автомобіля. Особливо актуальне це питання для водіїв, які обирають мастило самостійно.

Перш за все необхідно звернути увагу на рекомендації від виробника авто. Характеристики масла, повинні бути написані в посібнику з експлуатації ТЗ.

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Щоб визначити тип масла, спершу потрібно визначити чи є в ТЗ проблеми з тиском, виникненням чаду або створенні стороннього шуму при рухах. Якщо нічого такого немає, то при покупці масла для довгострокового користування, врахуйте 3 особливості.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Що потрібно врахувати перед покупкою масла для авто:

1) експлуатаційні характеристики,

2) в'язкість речовини

3) яка речовина лежить в основі масла.

Деякі склади масла можуть бути несумісними з маркою автомобіля та комплектацією. Тому, експерти радять брати речовину на синтетичній основі.

Заміна мастила. Фото: Youtube
Заміна мастила. Фото: Youtube

Якщо такі способи не для вас, то на сайті виробника авто, можна швидко знайти та підібрати моторне масло, яке вам підійде. Більш того, обрати можна на будь-який смак та гаманець. Наразі така функція є майже на всіх сайтах заводів-виробників.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться дивитися на "малюнок": водіям нагадали про штраф у 340 грн через неуважність

Раніше портал Знай інформував, після спроби обміняти права, українця відправлять до в'язниці: скористався новим сервісом

також наш портал повідомляв, автосервіс витягне всі гроші: які прості помилки можуть вивести з ладу коробку передач