Чимало українців купують автомобілі на вторинному ринку і нерідко недобросовісні продавці "скручують" пробіг машини, щоб продати її якомога дорожче. Втім, невдовзі це може піти у минуле, адже у Верховній Раді готують нові штрафи. Про це свідчить законопроєкт №10216.

Народні депутати пропонують запровадити покарання за скручування пробігу під час продажу підтриманих автомобілів. Наразі проєкт відповідного закону перебуває на розгляді Комітету.

Авторинок. Фото: скрін youtube
Авторинок. Фото: скрін youtube

"Практика фальсифікації пробігу вживаного транспортного засобу при продажі є досить поширеною на сьогодні. З метою недопущення введення в оману покупців, пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу вживаного транспортного засобу з метою продажу третім особам", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Авторинок. Фото: скрін youtube
Авторинок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Передбачається, що скручування пробігу з подальшою метою продажу третім особам буде передбачено штраф у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8,5 до 17 тисяч гривень).

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, спочатку 340 грн, а потім - 17 тисяч: українським водіям показали, чим закінчаться "покатушки" без техогляду.

Також наш портал інформував, що не лише схудне гаманець, а й заберуть авто: поліцейські розповіли, як карають водіїв за паркування на місцях для інвалідів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, зупиняють, але довести не можуть: українські водії уникають покарання через "гірку" помилку поліції.