Водіям слід бути готовими до подальшого подорожчання зрідженого газу. Про це facebook-сторінці заявив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

Польські перевізники продовжують страйк та блокують практично всі пункти пропуску. У зв'язку з цим в Україні можуть виникнути незначні труднощі з дизпаливом та більш відчутні проблеми з автогазом.

Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube
Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube

"По дизпальному приємного мало, але прорвемося: ринок непогано спрацював у жовтні, зараз ще піде сезонне зниження споживання, а там вже й ринок адаптується до нових умов. А от зі скрапленим газом може бути сумно", - вважає експерт.

Сергій Куюн нагадав, що ще до страйку польських перевізників вартість автогазу злетіла на 20% через черги з нашого боку кордону, а саме зростання агроекспорту.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За словами експерта, час очікування на виїзд зріс у кілька разів і щоб забезпечити колишній обсяг постачання палива, необхідно більше машин, а їх немає. Вихід буде знайдено, втім, за цей час автогаз із бюджетного може перетворитися на елітне паливо.

Прогноз ціни палива. Фото: скрін facebook.com/SerhiiKuiun
Прогноз ціни палива. Фото: скрін facebook.com/SerhiiKuiun

До речі, за даними порталу Мінфін, середня вартість зрідженого газу по Україні вже становить 32,36 гривні. Для довідки – ще у вересні цінник становив 23,99 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, буде ривок цін: ближче до зими водії заправлятимуться по-справжньому дорогоцінним паливом.

Також наш портал інформував, доведеться виливати бензин: скільки можна зберігати пальне в каністрах.

Крім того, ми писали, бензин не можна змішувати і в нього немає терміну придатності: міфи про паливо, в які ви досі вірите.