Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в українському парламенті запропонували запровадити покарання за скручування пробігу під час продажу вживаних авто.

Про це стало відомо завдяки оприлюдненню відповідного проекту закону №10216 на сайті парламенту.

Також відомо, що законопроект уже зареєстрували у Верховній Раді України.

Пробіг автомобіля. Фото: скрін youtube
Пробіг автомобіля. Фото: скрін youtube

Так, згідно з документом, штраф за таку фальсифікацію може становити від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо фальсифікацію пробігу буде виявлено вперше, особі загрожує штраф від 8500 до 17000 грн. Якщо це порушення буде виявлено вдруге протягом року, штраф становитиме від 17 000 до 34 000 гривень.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Відомо, що контролюватиме пробіги Національна поліція України.

"Практика фальсифікації пробігу уживаного транспортного засобу при продажу є досить поширеною на сьогодні. З метою недопущення введення в оману покупців пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу уживаного транспортного засобу з метою продажу третім особам, яке виявлено під час реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, українських водіїв дурять на сотні гривень штрафу: як захиститися від хитрих копів.

Раніше повідомлялося, без прав, п'яне і в розшуку: київські копи "вибили" бінго з одного водія.

Також, доведеться стежити за датою: в Україні для водіїв придумали новий штраф на сотні гривень.