Ще за часів так званої "країни порад", коли автомобільна промисловість хоч і росла швидкими темпами, але не мала свого розмаїття, талановиті майстри створювали зі звичайних авто своєрідні "родзинки".

Ось такий автомобіль мрії був створений із купе 1988 року випуску. Про цей дивовижний автомобіль пише портал Hyser.

Купе на агрегатах ВАЗ-2108, скріншот: YouTube
Купе на агрегатах ВАЗ-2108, скріншот: YouTube

Його нинішня доля невідома, а ще два роки тому цю саморобку власник із Санкт-Петербурга продавав за 290 000 рублів (близько 115 тис грн). Приблизно стільки ж коштують "Жигулі" та "Волги" радянського періоду, а з нових машин навіть Лада Гранта — найдоступніша модель АвтоВАЗу — удвічі дорожча.

Купе побудовано на агрегатах ВАЗ-2108 - карбюраторному двигуні об'ємом 1,5 літра з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Силовий агрегат встановлений ззаду, тому привід задній.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Купе на агрегатах ВАЗ-2108, скріншот: YouTube
Купе на агрегатах ВАЗ-2108, скріншот: YouTube

На окрему увагу заслуговує кузов автомобіля. Ще б пак, незвичайна витягнута і загострена форма передньої частини якнайкраще доповнюється фарами головного світла, що закриваються. Саме вони формують цікавий вигляд.

Навіть у закритому стані зовні залишаються габаритки, поворотники та протитуманки.

Купе на агрегатах ВАЗ-2108, скріншот: YouTube
Купе на агрегатах ВАЗ-2108, скріншот: YouTube

На даху дводверки видніється величезний люк зсуву — у відкритому вигляді він перетворює машину практично на таргу. Крім того, в очі кидаються масивні повітрозабірники за дверима і стильні дзеркала заднього виду в аеродинамічних корпусах.

Тут крісла обшиті сірою тканиною і заввишки досягають рівня стелі.

Нагадаємо, такі авто були поза законом: як виглядає перший кабріолет із "Запорожця".

Раніше повідомлялося, створювали, щоб познущатися з людей? Рідкісні моделі радянських авто, які ніколи не виходили у серію.

Також, навіть мафія боїться цього "монстра": киянин перетворив "Запорожець" в апарат для перегонів.