Під час купівлі авто, нові власники здебільшого концентрують свою увагу на договор, перевіряють його справність та моніторять інформацію про те, чи не перебуває автівка у базі викрадених машин. Про страховку водій думає в останню чергу.

Адвокат Роман Сімутін зазначає, що саме це і основною помилкою, яка через деякий час може залишити водія із діркою в кишені.

Автострахування, скріншот: YouTube
Автострахування, скріншот: YouTube

Фахівець зазанчив, що далеко не завжди страхова компанія відшкодує за вас завдані збитки у ДТП.

Сімутін розповідає, часто трапляються ситуаації, коли раптом вам прилітає від другої сторони позов, з вимагою відшкодувати сумму за пошкодження іншого авто.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Адвокат пояснює, що це пов'язано із тим, що ваша страхова компанія стала банкрутом чи була ліквідована.

Страхування транспортного засобу важливе як новачкам, так і вже досвідченим водіям, drom
Страхування транспортного засобу важливе як новачкам, так і вже досвідченим водіям, drom

Моторне (транспортне) страхове бюро України – це єдине об'єднання страховиків, які здійснюють обов'язкове страхування автоцивілки.

Юрист розповів, що воно ще й виплачує страхове відшкодування за страхові компанії, що припинили свою діяльність на ринку за умови, що такі компанії були ліквідовані або визнані банкрутами.

Сімутін зазначив про те, що потерпілий може звернутись в МТСБУ, лише якщо страховик вже "визнаний банкрутом та/або ліквідований", а не перебуває в процесі, тобто бюро відшкодує витрати лише після завершення процедури ліквідації вашої страхової компанії.

В Україні безліч компаній страхувальників, auto.today
В Україні безліч компаній страхувальників, auto.today

При цьому законодавство не обмежує потрепілих жодними термінами: подати документи й отримати компенсацію постраждалий може через будь-який час після визнання страховика банкрутом.

Для того, щоб не "потрапити на гроші" та не відшкодовувати гроші за страхову компанію, адвокат радить перевіряти їх статус на сайті МТСБУ.

Нагадаємо, портал Знай інформував, 34 000 гривень: як не влетіти в копієчку та вберегти себе від незаконного штрафу