Тепер наші шановні читачі можуть сміливо всім розповідати, що дізналися щось новеньке зі світу автомобільних "важкоатлетів". Звучить голосно, але, як виявилося, наші українські майстри можуть підійти до "тюнінгу" авто з дуже несподіваного боку. У соціальних мережах показали надзвичайно незвичайну установку.

Збройні сили України встигли похвалитися невеликою, але дуже потужною реактивною системою залпового вогню "Град" Хвилинку, увага - РСЗВ "Град" на базі BMW 3 серії.

РСЗВ на базі BMW, скріншот: YouTube
РСЗВ на базі BMW, скріншот: YouTube

Ця установка, як кажуть військові, і як можна помітити на відео, випускає три постріли у бік ворога. Судячи з опису, це сталося поряд із містом Бахмут.

114-а бригада українських військових здійснює вогневу підтримку, обстрілюючи російські позиції на схід від Клещеївки за допомогою РСЗВ "Град" калібром 122 міліметри.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

РСЗВ на базі BMW, скріншот: YouTube
РСЗВ на базі BMW, скріншот: YouTube

Подібні модифікації давно використовуються у ЗСУ, хоча раніше їх найчастіше встановлювали на пікапи. Проте встановлення РСЗВ на легковому автомобілі оприлюднили дослідники з OSINT technical уперше.

Інтерес є також тим, як створюються волонтерські міні-гради для пікапів. Не лише міні-гради встановлюють на автомобілі.

Найчастіше на турель монтують звичайний або зенітний кулемет для зручності використання на пікапах. Це дає можливість швидко під'їхати до місця скупчення ворога або обстріляти дрон, що летить. Автомобілі можуть бути різними.

Наприклад, чеські волонтери надали українським військовим пікапи на базі Toyota Hilux, нещодавно також було закуплено Mitsubishi L200 та Peugeot Landtrek для цих цілей.

Деякі американські пікапи навіть використовуються для транспортування гелікоптерів. Нещодавно для цього навіть престижний Range Rover був переобладнаний на пікап.

Нагадаємо, в Україні створили нові права та техпаспорт: які зміни торкнуться українців.

Раніше повідомлялося, водіння у нетверезому стані: як водіїв "законно" розкручують на хабар.

Також, в Україні популярний штраф зросте у 20 разів: скільки доведеться віддати водіям.