Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без цікавих новин зі світу автомобільної техніки, є чудова історія про одне з найперших авто Незалежної України.

У мережі з'явилися кадри раритетної "Таврії", про яку не здогадувалися навіть дуже досвідчені автомобілісти та фанати вітчизняного автопрому.

Про цю буквально унікальну "Таврію" пише портал Hyser.

Прототип ЗАЗ-1102. Фото: ampercar
Прототип ЗАЗ-1102. Фото: ampercar

Вже минуло не один десяток років, як на українському автопромі з'явилися автомобілі. За цей час робилися різноманітні модифікації, які так і не вийшли на конвеєр. Однак є такі машини, які вважаються справжнім раритетом, про одну з них і зараз піде мова.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляється, у 1980-х роках почали випускати ЗАЗ-1102, відомий як Таврія. Але вперше досвідчені моделі побачили світ набагато раніше.

Прототип ЗАЗ-1102. Фото: ampercar
Прототип ЗАЗ-1102. Фото: ampercar

В одному з акаунтів у соціальній мережі показали унікальні кадри, на яких можна побачити один із найперших екземплярів Таврії. Стверджується, що цей ЗАЗ-1102 успішно пройшов усі випробування у 1982 році та його рекомендували до масового виробництва. Важливо відзначити, що перші моделі почали з'являтися лише через 6 років.

Дивлячись на фотографію цієї Таврії, досвідчені водії можуть помітити, що вона чимось схожа на ВАЗ-2108 та ВАЗ-2109.

Нагадаємо, не "годувальниця", а катафалк: як виглядала рідкісна "Таврія" з високим кузовом.

Раніше повідомлялося, їх любили агенти ФБР: у Києві помітили покинуту Buick Riviera, родом із 90-х.

Також, екстремали точно оцінять: гаражні умільці змайстрували МЕГА-ЗАЗ для оффроуду.