Україна має правила, які вимагають, щоб водії уступали дорогу спеціальним транспортним засобам, таким як швидка, пожежники, поліція, якщо вони рухаються з включеними спеціальними світловими або звуковими сигналами.

Якщо Ви не дотримуєтесь цих правил, Вам загрожує штраф у розмірі 680 гривень. Цю суму треба сплатити протягом 15 днів, інакше штраф подвоїться.

Швидка допомога, скріншот: Facebook
Швидка допомога, скріншот: Facebook

Також розглядається законопроєкт, який передбачає суворіші покарання за відмову уступити дорогу спеціальному транспорту. Якщо цей закон буде прийнятий, водії, які не уступають дорогу швидкій, пожежникам або поліції, можуть отримати штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень і втратити право керувати автомобілем від шести місяців до одного року.

Пожежники, фото ілюстративне: Facebook ДСНС України
Пожежники, фото ілюстративне: Facebook ДСНС України

Популярні новини зараз
Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні Знову таке побачите не скоро: 22 червня обов'язково треба звернути увагу на небо Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати
Показати ще

Такі ж покарання передбачаються за відмову уступати дорогу маршрутним транспортним засобам, зокрема тим, які перевозять дітей. А якщо Ваші дії можуть створити небезпеку для життя або здоров'я людей, штраф може бути від 34 до 51 тисяч гривень, і Ви можете втратити право керувати автомобілем від п'яти до десяти років. Наразі цей законопроЄкт розглядається в комітеті.

Нагадаємо, водіння у темряві – прямий шлях до ДТП: водіям нагадали про важливий нюанс із дзеркалом

Раніше ми писали про те, що любителів гучних авто почнуть жорстко карати: нарешті припиниться знущання над вухами людей

Вам буде цікаво дізнатися суми штрафів вразили навіть досвідчених водіїв: поліція назвала суми