Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні водії часто ігнорують зношеність своїх шин, керуючи автомобілем зі стертою гумою, що несе ризик для їхньої безпеки.

Ось така недбалість пояснюється тим, що за таке порушення правил дорожнього руху передбачено незначні штрафи, які не завжди збігаються із потенційною загрозою для інших людей.

Проте існують ситуації, коли така легковажність може спричинити значні фінансові наслідки для українських автомобілістів. Про це нагадують експерти на порталі "Автотема".

Шини, фото: Pixabay
Шини, фото: Pixabay

У Польщі існує закон, згідно з яким водіїв можуть оштрафувати на суму до 3 тисяч злотих (приблизно 30,5 тис. грн на сьогодні), якщо їхній транспортний засіб вважається небезпечним для пасажирів чи інших учасників дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Щоб розраховувати на субсидію потрібно заплатити: яка остаточна сума Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше
Показати ще

Польська поліція, скріншот: YouTube
Польська поліція, скріншот: YouTube

Це стосується стану шин автомобіля, де мінімально допустима глибина протектора становить 1,6 мм. Для порівняння, в Україні штраф за використання зношених шин становить лише 340 гривень, що у 90 разів менше, ніж у Польщі.

Враховуючи масову міграцію українців до Польщі на власних автомобілях після початку війни, такі штрафи можуть стати несподіванкою та значним фінансовим тягарем, тож про них треба знати.

Нагадаємо, не плутай ручник із гальмами: в Україні "різкі" водії збідніють на 17 тисяч.

Раніше повідомлялося, що на безвідповідальних водіях бюджет України заробив 2 млрд: усміхнися, тебе знімають.

Також, власник навіть не став сваритися: величезний кіт звалився з неба і розбив машину, на пушистику ні подряпини.