Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без новин із великого та дивовижного автосвіту, є дуже цікава історія. У великій та теплій Одесі вдалося сфотографувати дуже рідкісний позашляховик Chevrolet Blazer 1972 року.

Chevrolet K5 Blazer – класичний рамний позашляховик для активного відпочинку. Автомобіль оснащений більшим 5,7-літровим V8 потужністю 175 л. с. Вінтажний позашляховик припадає пилом на одному з паркінгів.

Про це стало відомо завдяки публікації блогерів "ТопЖир" у соціальних мережах.

Chevrolet K5 Blazer, фото: "ТопЖир"
Chevrolet K5 Blazer, фото: "ТопЖир"

Цей Chevrolet K5 Blazer став відповіддю концерну General Motors на появу Ford Bronco. Ці моделі стали одними з перших позашляховиків, які створювалися більше для активного відпочинку, ніж для роботи.

Популярні новини зараз
Знову таке побачите не скоро: 22 червня обов'язково треба звернути увагу на небо Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Перше покоління Chevrolet Blazer випускали з 1969 до 1972 року. Авто збудовано на рамному шасі пікапа Chevrolet C/K і пропонувалося лише в короткій дводверній версії.

Chevrolet K5 Blazer, фото: "ТопЖир"
Chevrolet K5 Blazer, фото: "ТопЖир"

Позашляховик Chevrolet K5 Blazer пропонувався з шести- та восьмициліндровими двигунами потужністю від 125 до 255 к.с. Саме цей автомобіль 1972 оснащений 5,7-літровим 175-сильним V8 - дефорсованою версією двигуна Chevrolet Corvette і Camaro.

Модель пропонувалася з 4-ступінчастою механічною або 3-ступінчастою автоматичною КПП. Повний привід доповнений знижувальною передачею, а кліренс становить 200 мм, тобто авто добре підготовлене до бездоріжжя. Підвіска позашляховика - залежна, ресора.

Нагадаємо, один екземпляр на всю Україну: у Києві засвітився культовий Porsche "Speedster" 1958 року.

Раніше повідомлялося, свіжий, потужний і сучасний: у мережі зненацька з'явилися ескізи нової моделі "Lanos".

Також, заправити можна і запальничкою: легендарна реклама "Таврії", яку продавали в Європі.