Неякісний бензин може спровокувати низку поломок в автомобілі, тому вкрай важливо вчасно виявити, що в бак залили "бодягу". Що обов'язково потрібно знати водіям, розповідає Dexpens.

Фахівці відзначають, що способів "бодяжити" бензин існує безліч. Наприклад, можуть занижувати октанове число, що призводить до нерівномірного згоряння палива двигуна. Ще октанове число можуть штучно завищувати, що також небезпечно для двигуна.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Часом у бензин додають спирти та ефіри. Якщо їхня концентрація близько 10%, то в спеку можуть утворюватися повітряні пробки в системі подачі пального, а витрата палива збільшиться. Ароматичні вуглеводні в паливі негативно позначаться на трубках паливної системи, фільтрі в баку та різних ущільнювачах.

Крім того, паливо можуть додавати воду. У зимовий період це особливо небезпечно, адже може призвести до замерзання вологи та блокування фільтра.

Популярні новини зараз
Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Як зрозуміти, що у баку неякісне паливо?

Автоексперти підкреслюють, що існує низка ознак того, що автомобіль заправлений "бодягою" і не помітити їх дуже складно.

На що звернути увагу:

  • потужність автомобіля - у разі неякісного палива вона впаде;
  • запуск двигуна - машина, заправлена ​​поганим бензином, може погано заводитися;
  • збільшена витрата бензину - на поганому паливі авто проїде менше;
  • сторонні звуки, трясіння мотора - ще одна з ознак "бодяженого" бензину.

Раніше портал Знай повідомляв, в баку мінімум палива - ви в небезпеці: водіїв попередили востаннє.

Також наш портал інформував, водіям підказали, як вибрати якісні шини та не потрапити на підробку: продавці дуже хитрі.

Крім того, ми писали, не поспішайте вмикати кондиціонер у авто: водіям сказали, коли і чому це небезпечно.