Для всіх наших читачів, які не уявляють свого життя без дороги та апарату з колесами під "м'якою точкою", є дуже важлива новина. Оскільки в Україні протягом останнього року були проблеми з доступністю до палива, а також ціни на АЗС перевищили всі розумні межі, багато водіїв вирішили змінити вид транспорту.

Найпопулярніші в Україні альтернативні види транспорту – це електроавто, скутери, мопеди та електросамокати. Тут необхідно розуміти, що якщо на самокаті може вільно пересуватися навіть школяр, то для інших видів необхідні спеціальні категорії посвідчень водія.

Про це вирішили нагадати українським водіям в ефірі одного із українських телеканалів.

Скутер, скріншот: YouTube
Скутер, скріншот: YouTube

Без спеціальних категорій на українських водіїв чекає вельми "колючий" штраф. Щоб керувати мопедом або скутером, необхідно відкрити права водія категорії "А1". З категоріями "А" або "В" заборонено їздити таким транспортом навіть якщо людина вміє це робити.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

А ось тепер розповімо про санкції. За таке порушення, згідно зі ст. 126 КУпАП, передбачено штраф у розмірі 3400 грн, якщо "спіймають" уперше, а за друге порушення доведеться заплатити вже 40 800 грн.

Плюс до всього, за повторне порушення позбавляють прав водія терміном від 5 до 7 років. У деяких ситуаціях навіть можуть вилучити скутер чи мопед.

Нагадаємо, буде як у Європі: на українських водіїв чекають масштабні зміни в автострахування.

Раніше повідомлялося, що цінники почали тягтися вгору, але лише на бензин: АЗС засмутили водіїв подорожчанням.

Також, техогляд в Україні: водії побачили список обов'язкової перевірки, такого ще не було.