Наші читачі, які є власниками авто чи просто водіями, мають знати той факт, що в Україні стали частіше штрафувати за тріщини на лобовому склі. Наразі сума штрафу за таке порушення дорівнює 340 гривням.

Проте є інформація, що ці санкції є незаконними. Про це пише портал "Хвиля".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Лише з початку березня юристи отримали 8 скарг від водіїв, на яких склали постанови про відповідні порушення. Копи керуються нормою КУпАП про керування транспортом, який має технічні несправності, з якими його експлуатація забороняється.

За першого порушення штраф становить 340 грн, при повторному протягом року (ч.4 ст.121 КУпАП) – позбавлення прав на 3-6 місяців.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Патрульна поліція Фото: скрін youtube
Патрульна поліція Фото: скрін youtube

Водночас юристи кажуть, що складені поліцією ухвали не відповідають вимогам закону.

"Виходячи з диспозиції ч. 1 ст. 121 КУпАП виключена можливість притягнення водія до адміністративної відповідальності через наявність тріщин скла. А отже такі постанови є протиправними і підлягають скасуванню в установленому законом порядку", - кажуть юристи.

Нагадаємо, в Україні водії не платять за популярний штраф, потрібно знати лише один секрет.

Раніше повідомлялося, відповідаємо чітко та чесно: українським водіям нагадали, як треба поводитися з копами, щоб не отримати штраф.

Також, штраф 425 гривень при першій зупинці: українським водіям показали папірець, про який всі забули.