Для наших читачів, які є водіями чи власниками авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в українському парламенті вирішили знизити штрафи для переобладнаних авто, які їздять на газу. Іншими словами, водії, які не оформили ГБО, платитимуть за це порушення менше.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Верховної Ради України.

Установка ГБО gbo-gas-service.
Установка ГБО gbo-gas-service.

Якщо поліція зупинить водія з таким авто вперше, то доведеться заплатити штраф на суму 170 гривень, вдруге – 340 гривень, а якщо такі випадки продовжуватимуться, то водієві може загрожувати адміністративний арешт чи позбавлення посвідчення.

Водночас у законопроекті передбачено встановлення відповідальності за порушення правил керування транспортним засобом із газовими балонами у статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

За словами нардепів, ці нововведення необхідні, тому що альтернативні види палива стають популярними в Україні, тому українських водіїв, які перейшли на екологічніше паливо, потрібно захистити.

Це також може стимулювати українців активніше переходити на екологічну альтеративу бензину та зменшити викид шкідливих речовин в атмосферу.

Нагадаємо, нові штрафи за порушення для водіїв: зловлять вдруге, доведеться ходити пішки.

Раніше повідомлялося, що в Європі виявляться не всі: скільком українцям щодня забороняють виїхати з країни.

Також, вживані автомобілі можна буде не реєструвати: нові правила для перепродажу транспортних засобів.