В Україні є кілька видів посвідчення водія, які видавалися починаючи з 1991 року. Деякі з цих документів вже не дійсні, а є й такі, які ще актуальні.

Головний сервісний центр МВС України у мережі Facebook повідомив, хто має змінити права через 2 роки після їх отримання.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Йдеться про тимчасові права водія, які після першого отримання, виданих строком на 2 роки необхідно обмінювати на постійні на 30 років після закінчення терміну дії прав.

Більше того, обміняти тимчасові права можна лише наступного дня після того, як водій закінчив термін дії звичайних прав.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Перевірка документів, скриншот youtube  BBC News Україна
Перевірка документів, скриншот youtube BBC News Україна

Також у відомстві вирішили проінформувати, які українцям потрібні документи під час військового стану для зміни прав водія:

- паспорт громадянина України;

- податковий код (ІПН);

- прострочене посвідчення водія.

Якщо за час користування водій не отримав більше 2 штрафів, тоді при обміні документа та отриманні постійного посвідчення водія, нічого здавати не потрібно.

На період військового стану в країні українцям при обміні тимчасових прав на постійні водії не потрібна медична довідка.

Крім цього, у сервісному центрі МВС України поінформували, що якщо людина не має можливості обміняти посвідчення водія, тоді на період дії військового стану воно продовжує діяти на території України поки цей особливий режим не скасують.

Нагадаємо, ціни на автогаз руйнуються, а бензин дорожчає: АЗС змінили вартість палива.

Раніше повідомлялося, що перетин кордону на авто: українським чоловікам пояснили, як законно покинути країну.

Також, тріщина на лобовому – дірка у гаманці: чому українських водіїв стали частіше штрафувати.