Для наших читачів, які мають відношення до водіння авто, і навіть будь-якого формату, вантажного або легкового, є кілька порад про те, як правильно поводитися, якщо вас зупинили поліцейські.

Якщо така ситуація сталася, то це не означає, що водій може поводитися зі співробітниками поліції, як зі своїми знайомими - є чіткі правила, де потрібно зупинитися і якої моделі поведінки необхідно дотримуватися.

У деяких випадках водій може отримати дуже великий штраф. Про це українським водіям вирішили нагадати в одному із сервісних центрів Нацполіції.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Щоб не отримати штраф за порушення зупинки водію транспортного засобу, при зупинці необхідно:

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

- перед з'їздом на узбіччя потрібно включити сигнал покажчика повороту;

- після зупинки необхідно увімкнути аварійну світлову сигналізацію;

- зупинитися лише у дозволеному місці (зокрема заборонено зупинятися на пішохідних переходах та ближче 10 м від них, на перехрестях та ближче 10 м, ближче 30 м від місць для зупинки маршруток тощо).

Як правило, правоохоронці добре стежать саме за тим, чи водій зупинився, щоб мати додаткові підстави для виписки штрафу.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

За словами юристів, якщо зупинка буде виконана без дотримання цих правил, то ви можете отримати штраф, навіть якщо до цього підстав для штрафу не було, зазначають юристи. До речі, наразі штраф за неправильну зупинку становить 340 гривень.

Нагадаємо, "Найрозумніший чи що? За дорогою слідкуй": вчені визначили рівень інтелекту водіїв по марці авто.

Раніше повідомлялося, 7 років за ґратами та 40 тисяч гривень штрафу: всім "безликим" водіям загрожує жорстке покарання.

Також, нахабство – друге щастя: українець придумав, як уникнути евакуації авто за неправильне паркування.