В Україні готуються запровадити нові правила для водіїв. Комітет Верховної Ради з транспорту та інфраструктури ініціює переоформлення всіх посвідчень водія в країні. Українців зобов'яжуть оновлювати права кожні 5 та 10-15 років. Подробиці змін розкрила заступник голови Комітету Юлія Клименко, повідомляє Avtosota.

В Україні планують запровадити нові правила для водіїв, якими передбачається періодичне оновлення посвідчень водіїв громадян. Так, водії транспортних компаній будуть зобов'язані підтверджувати свої права кожні 5 років. Для решти громадян правила будуть м'якшими – оновлювати права доведеться кожні 10-15 років.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Юлія Клименко наголошує, що подібні правила відповідають нормам ЄС. Також вона зазначила, що процес отримання прав водія в Україні був спрощений. Українці можуть отримати права у будь-якому місті, без будь-якої географічної прив'язки.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У МВС зазначають, що всі українці отримають права нового зразка, видача яких буде здійснюватися у всіх сервісних центрах України. Також у відомстві зазначили, що практичні іспити вже можна складати та отримати посвідчення у найближчому сервісному центрі.

Раніше портал Знай повідомляв, штраф у 1,5 тис грн або позбавлення прав: українським водіям нагадали про "образливі" порушення, за які жорстко карають.

Також наш портал інформував обов'язковий техогляд в Україні: хто, коли і за скільки має вести своє авто на перевірку.

Крім того, ми писали, доведеться віддати щонайменше 500 грн: водіям нагадали, за яку звичку доведеться сплатити штраф.