В Україні вирішили посилити безпеку на дорогах, водіям тепер необхідно підготуватися до серйозних змін. Деякі штрафи стануть вищими, а міри покарань сильнішими.

Про це нагадали в одному із Сервісних центрів МВС України.

Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube
Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube

Введення штрафу для пасажирів без поясів безпеки або шоломів

Народні депутати пропонують запровадити покарання у вигляді штрафу у 510 гривень для пасажирів, які не користуються шоломами чи ременями безпеки. На даний час за це порушення штрафують безпосередньо водіїв. Але залучати до відповідальності хочуть саме пасажири.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Збільшення штрафів за керування транспортними засобами з технічними несправностями

За статистикою, в Україні однією з основних причин ДТП є транспортні засоби з технічними несправностями. Тому народні депутати хочуть збільшити штрафи для водіїв, які керують несправними транспортними засобами.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Заборона на транспортні засоби, що порушують екологічні норми

Також в Україні хочуть вирішити екологічні проблеми, тому депутати пропонують заборонити експлуатацію автомобілів, що ввозяться з-за кордону, не мають документів, що засвідчують їхню відповідність вимогам технічних регламентів (від Євро-2 до Євро-6) та екологічних стандартів.

Нагадаємо, можна не звертати уваги: ​​в Україні з 1 травня водіям скасують одне правило.

Раніше повідомлялося, обов'язковий техогляд: водіям нагадали про жорстке покарання за ґратами.

Також, популярний штраф можна не платити: люди і не здогадувалися.