На офіційному сайті Верховної Ради України з'явилася інформації, щодо штрафів, які були введені Кабміном ще у 2021 році, але запрацювали вони лише у квітні.

На водіїв, які не мають у своєму посвідченні водія позначки про складання практичного іспиту на автомобілі з автоматичною коробкою передач, чекають великі штрафи.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Законодавство України посилює контроль за виконанням правил дорожнього руху та встановлює відповідні штрафи за порушення. Правоохоронці отримали право затримувати водія та виписувати штраф, якщо він керує транспортним засобом з автоматичною трансмісією без відповідної позначки у посвідченні водія.

Код "78" додається до посвідчення водія тих осіб, які проходили практику в автошколі на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Водіям із зазначеним кодом дозволено керувати лише автомобілями з автоматичною трансмісією. Управління автомобілем із механічною трансмісією заборонено.

Тому, якщо патрульний зупинить водія на автомобілі з механічною трансмісією, а у документі водія буде позначено код "78", водій може бути оштрафований на 3 400 гривень.

За повторне порушення закону протягом року поліція може виписати штраф, але вже у багаторазовому збільшенні — 40 800 гривень. І, звичайно, з тимчасовим обмеженням в керуванні таким транспортним засобом.

Нагадаємо, українським військовим стане простіше поповнювати автопарк, дані про машини вже у ТЦК: видно всіх

Як повідомляв "Знай.ua", можна не звертати уваги: ​​в Україні з 1 травня водіям скасують одне правило

Знай.ua писав, обов'язковий техогляд: водіям нагадали про жорстке покарання за ґратами