У Запорізького автомобільного заводу (ЗАЗ) насправді легендарна історія за проектами, що не відбулися. Інженери свого часу хотіли випустити оромну кількість авто, проектів багато. І цього разу ми розповімо вам про одне з таких.

Інженери ЗАЗ вигадали маршрутне таксі, яке було спроектовано на основі моделі ЗАЗ-1102 "Таврія". Про це пише портал Hyser.

ЗАЗ "Таксі", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Таксі", скріншот: YouTube

Цікавим моментом є те, що дана модель розроблялася ще в 70-х роках, коли "Таврія" вже була повністю готова, проте не випускалася в серію, щоб не завадити продажам ВАЗівської "Вісімки", що розроблялася, в результаті чого затрималася на відчутну кількість років.

Інженери повністю усвідомлювали перспективність ЗАЗ-1102, тому навіть незважаючи на те, що не могли випустити "Таврію" в серію, вже розробляли на її основі інші моделі, що значно відрізняються один від одного за спеціалізацією.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ЗАЗ "Таксі", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Таксі", скріншот: YouTube

Однією з таких спеціалізацій був автомобіль маршрутного таксі, тому на основі "Таврії" інженери розробляли "ЗАЗ Таксі". Автор цієї ідеї переміг у конкурсі серед інженерів запорізького автомобільного заводу, хоча знову ж таки в серію машина так і не потрапила.

Однією з головних вимог до проекту було обмеження за довжиною кузова 3,5 метра. Саме тому в "Таксі" водійська кабіна відокремлена від решти салону і розміщується над переднім лівим колесом, тоді як двигун розміщувався праворуч.

У зв'язку з цим у машини вийшов хоч і незвичний, але досить цікавий та ефективний дизайн. Проте з якихось причин у серію машину вирішили не відправляти.

Нагадаємо, збирали не для Англії: гроза українських доріг від ЗАЗ із правим кермом, про яку мало хто знає.

Раніше повідомлялося, Lamborghini українською: умілець похвалився унікальним тюнінгом "Запорожця".

Також, обов'язково повинні бути у водія під рукою: 5 необхідних предметів у бардачку.