В Україні очікується зниження цін на дизельне паливо. Водночас цінники на автогаз, швидше за все, втримаються на нинішньому рівні. Чого чекати українським водіям, розповів аналітик профільного видання "Нафторинок" Олександр Сіренко у коментарі OBOZREVATEL.

Аналітик зазначив, що гравці ринку нагромадили великі запаси автогазу. Оптові ціни на цей вид палива становлять приблизно 15 гривень за літр, а середні за АЗС – близько 22 гривень за літр. На його думку, на даний момент в Україні немає передумов для руху цін на скраплений газ – ні у бік збільшення, ні зменшення.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Я думаю, що якийсь час буде нульова динаміка, тобто буде стабільна ціна на найближчі 2 тижні. Не бачу будь-яких передумов для руху", - зазначив експерт.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

В той самий час аналітик прогнозує, що суттєво подешевшати може дизельне паливо.

"Нафта за вчорашній день показала суттєвий рух вниз. Раніше було потроху, але тут стався стрибок. На оптовому ринку є пропозиції щодо дизпалива, його можна купити по 30,90 грн. За рік це рекордно низька оптова ціна", - наголосив він.

За словами фахівця, дизель може втратити в ціні до кінця весни близько 5-7 гривень на кожному літрі.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, водіїв попередили про подорожчання палива: які ціни на АЗС на початку травня.

Також наш портал інформував, що власники дизельних авто можуть порадіти: в Україні впали ціни на ДП.

Крім того, ми писали, українські водії не зобов'язані платити штраф за це: яку вимогу поліції можна "проігнорувати".