Інженери автоконцерну Volkswagen навіть у щасливих снах не могли побачити, що одного разу їх легендарний Beetle можна схрестити з українським "Запорожцем". Виявилося, що народним умільцям така справа реальна під силу.

Про це унікальне авто пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

Понад шість десятиліть тому з конвеєра автомобільного заводу "Комунар" зійшов перший "Запорожець", або, як його називали в народі, "Горбатий".

Запорожець-Жук, скріншот: YouTube
Запорожець-Жук, скріншот: YouTube

Ще б пак, на той час роботягам саме така машина і була потрібна: компактна, містка, недорога. Над дизайном нового авто вирішили не мучитися, а просто скопіювали його з італійського автомобіля Fiat 500. З того часу, що тільки не робили на базі "Запорожця".

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

І справді, на сьогодні старі автомобілі ЗАЗ-968 "Запорожець" є джерелом натхнення для багатьох народних дизайнерів. Наприклад, новий "Запорожець" може бути зроблений із VW Beetle та ЗАЗ-968. Ще б пак, на "Фолькспорожець" точно згортатимуть шиї, а що ще потрібно власнику подібного автомобіля ЗАЗ?

Цього разу народні умільці справді постаралися на славу. Тут не просто щось підпилили або начепили - автомобіль обзавівся зовсім новим обважуванням зі скловолокна. Без змін залишили лише стійки кузова, а також дах. Особливо яскраво виділяються задній та передній бампера, виконані в хромі.

Запорожець-Жук, скріншот: YouTube
Запорожець-Жук, скріншот: YouTube

До послуг водія та пасажирів після тюнінгу є сучасна інформаційно-розважальна система, кондиціонер, підігріви та різні електрорегулювання.

Нагадаємо, на дорозі справжній "Чебуратор": як вилядить монстр-трак "Запорожець", навіть фари не змінили.

Раніше повідомлялося, українець перетворив "Таврію" на електрокар із сонячними батареями: задоволення не дешеве, але окупається швидко.

Також, "Гроші не допоможуть": МВС анонсувало нові правила для майбутніх водіїв.