Для наших читачів, які є водіями чи навіть власниками авто, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні вже працює закон про арешт рахунків боржників перед виконавчою службою.

Для розуміння ситуації, цей закон почав працювати вже з перших днів поточного місяця, а багато водіїв поки що про нього нічого не чули.

Цей закон охоплює і порушників правил дорожнього руху, які не сплатили своєчасно штрафи.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню порталу "Хвиля".

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Повідомляється, що банківські рахунки водіїв, які не розрахувалися зі штрафами, будуть заблоковані. У такому разі власники зможуть користуватися лише сумою, що дорівнює двом мінімальним заробітним платам, що на сьогоднішній день становить 13 400 гривень.

Очікується, що в рамках цього закону буде заарештовано п'ять мільйонів карткових рахунків. Зауважимо, що серед власників цих рахунків більше неплатників штрафів та осіб, яким належить аліментна заборгованість.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Головною метою нового закону є стимулювання боржників до активного погашення своїх зобов'язань. При цьому виграш із цієї ситуації отримає держава, оскільки вона зможе отримати сплату штрафів від водіїв-порушників правил дорожнього руху.

Нагадаємо, українці сплачуватимуть податки за квартири та будинки: кого тряститимуть першими.

Раніше повідомлялося, що українців змушують продати свої легкові авто: "Іншим важко на них дивитися".

Також, українських водіїв почнуть штрафувати за "мокрий носик", доведеться віддати 850 гривень.