Для всіх наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що для того, щоб пройти митне оформлення для легкового авто у 2023 році, потрібно сплатити мита, акцизи та ПДВ.

Щоб не брати до уваги все вручну з купою папірців, можна скористатися інструментами спеціального калькулятора прямо з комп'ютера або мобільного телефону.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі "Твоя машина".

Так, загальна формула розмитнення автомобіля включає наступні компоненти: "Сума розмитнення = Акцизний податок + Ввізне мито + ПДВ".

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після сплати митних платежів власник автомобіля повинен буде пройти сертифікацію та зареєструвати автомобіль у Сервісному центрі МВС. Там же нараховується збір до Пенсійного фонду, розмір якого залежить від вартості автомобіля та становить від 3% до 5%.

Для електромобілів, що вперше ввозяться в країну, передбачено лише акцизний податок. Ввізне мито, ПДВ та збір до Пенсійного фонду не нараховуються.

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Після сплати збору до Пенсійного фонду та плати за оформлення документів та номерні знаки автомобіль буде зареєстровано, а власник отримає українські номерні знаки.

Для розрахунку митних платежів при розмитненні автомобіля в 2023 доступний спеціальний калькулятор розмитнення, ось за цим посиланням.

Калькулятор розмитнення 2023, скріншот: "Твоя машина"
Калькулятор розмитнення 2023, скріншот: "Твоя машина"

Нагадаємо, десятки тисяч гривень штрафу із конфіскацією: за які порушення у водіїв можуть відібрати "залізного коня".

Раніше повідомлялося, нульова розмитнення авто: тисячам українців дозволили стати водіями та не переплачувати.

Також, купівля земельних ділянок під сади та городи: депутати змінили процедуру, скільки доведеться платити.