В Україні "слуги", які займаються у парламенті створенням та ухваленням законів, вирішили усунути парадокс, коли громадяни, маючи величезні борги за кредитами, купують автомобілі в особисте користування. Верховна Рада України вже зареєструвала відповідний проект закону №9363.

Цей законопроект покликаний удосконалити примусове виконання рішень, зокрема щодо звернення стягнення на майно.

Про це стало відомо завдяки інформації на сайті українського парламенту.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Це пропонується зробити шляхом цифровізації та оптимізації процесів звернення стягнення на майно боржника. Крім того, пропонується зробити більш сучасною автоматизовану систему виконавчого провадження та механізм автоматизованого арешту коштів боржників.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Законопроект №9363 передбачає запровадження обов'язкової перевірки під час перереєстрації чи зняття з обліку машини наявності відомостей про його власника у Єдиному реєстрі боржників. Якщо в реєстрі є дані про нього, він зможе здійснити бажані дії. Дані про це повідомлять державного чи приватного виконавця.

За несплату штрафів транспортні засоби боржників оголошують у розшук та вилучають
За несплату штрафів транспортні засоби боржників оголошують у розшук та вилучають

Також планують перевіряти наявність відомостей у Єдиному реєстрі боржників про власників нерухомості під час звернення до нотаріуса з метою відчуження майна або передачі його у заставу.

При цьому банки та небанківські компанії, які надають платіжні послуги, перевірятимуть у реєстрі своїх клієнтів та повідомлятимуть про відкриття чи закриття боржниками депозитів та електронних гаманців.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Чи затвердять народні депутати Верховної Ради законопроект №9363? Поки що сказати важко. Але шанси на те, що цей документ ухвалять – досить великі. Раніше цей проект закону вже узгодили з Міністерством фінансів, Міністерством економіки та з МВС. Вони його схвалили.

Нагадаємо, до автошколи можна не ходити: водії навчатимуть теорію самостійно.

Раніше повідомлялося, можна "влетіти" в неприємність: чому і яку музику не можна слухати під час керування автомобілем.

Також, можна втратити посвідчення водія: в Україні пропонують нову систему покарання за порушення правил дорожнього руху.