Через несправність автомобіля на дорозі статися може що завгодно.

Це може призвести до аварії та травми, або дещо страшніших результатів. Тому за це передбачений не тільки штраф, а і вилучення посвідчення водія строком на 6 місяців. Про це нагадали в Avtosota.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

В Україні за деякі порушення експлуатації автомобілем призначено адміністративне покарання у вигляді штрафу, або вилучення водійського посвідчення. На жаль, не для всіх водіїв ці правила писані, і вони вважають що можуть порушувати ці правила безкарно.

У патрульної служби є деякі повноваження, за допомогою котрих вони можуть стягувати штрафи за це порушення, ба більше вони можуть забрати посвідчення. Серед порушень, за які передбачені штрафи є і водіння автомобілем з несправними габаритами. Такі порушники виявляються простіше всього, особливо вночі. Штраф за водіння з несправними габаритними вогнями може сягати 340 гривень. Якщо водій автомобіля не виправив несправність, то правоохоронці можуть вилучити права строком на 6 місяців.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Габаритні вогні. Фото кадр "Youtube"
Габаритні вогні. Фото кадр "Youtube"

Згідно з правилами дорожнього руху зрозуміло, що кожен водій несе відповідальність за те, щоб його транспортний засіб на дорозі знаходився у належному стані. Однак, деякі неполадки дуже важко побачити та виявити. До слова, якщо, наприклад, лампочка перегоріла під час руху автомобіля, це не вважається правопорушенням. Але, водій повинен якнайшвидше усунути несправність.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, вибух, бруд та зараження: 15 речей, які заборонено перевозити у багажнику, якщо на вулиці спека

Раніше портал Знай інформував, ціни зростають, як гриби після дощу: АЗС встановили нові розцінки на бензин та дизель

Також, наш портал повідомляв, шахраї вигадали нову схему на дорогах України - як не влипнути на гроші в ході "ДТП"