Для наших шановних читачів, які є водіями, а також пішоходами, є дуже цікаве дослідження з приводу найнебезпечнішого періоду на дорозі. Важливо знати про різні фактори, що впливають на здатність водіїв керувати транспортним засобом.

Згідно зі статистикою ДТП, можна зрозуміти, чому деякі моменти можуть бути особливо ризикованими.

В одній із європейських Академій, яка займається вивченням поведінки людини визначили, що найнебезпечніший час у добі для водіння – це ранок.

Водій, скріншот: YouTube
Водій, скріншот: YouTube

Ранковий годинник, зокрема період після четвертої ранку, став об'єктом уваги для дослідників та фахівців у галузі сомнології - науки, що вивчає сон та його вплив на організм людини.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Лікарі-сомнологи наголошують, що після ночі людина може відчувати накопичену сонливість, яка може серйозно підірвати її здатність керувати автомобілем безпечно.

Один із фахівців Майкл Пат поділився дослідження. За його словами, період після четвертої ранку може бути найбільш небезпечним для водіння. У цей час людина перебуває у стані підвищеної сонливості, а це може серйозно впливати на її реакційність та концентрацію під час керування транспортним засобом.

Водій, скріншот: YouTube
Водій, скріншот: YouTube

Саме сонливість відіграє ключову роль у зменшенні здатності до безпечного водіння. Під час керування автомобілем водій змушений зосереджувати увагу та бути у стані напруги, а сонливість лише посилює стан розслаблення.

Спеціаліст радить водіям робити періодичні зупинки під час довгих поїздок, щоб відновити свої сили та знизити ризик виникнення небезпечних ситуацій на дорозі.

Жуйка, фото championat
Жуйка, фото championat

Зокрема, він також пропонує корисний лайфхак для тих, хто не може зупинитися на відпочинок під час подорожі. Він рекомендує скористатися жуванням жувальної гумки. Це може допомогти активізувати мозкову діяльність та тримати розум на стежці під час водіння.

Нагадаємо, копу, який застрелив водія у Дніпрі, обіцяють підтримку: вже заступився мер міста.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині депутат видряпував на українських автомобілях свастику.

Також, вибух, бруд та зараження: 15 речей, які заборонено перевозити у багажнику, якщо на вулиці спека.