Українцям нараховують "ліві" штрафи за порушення, які вони навіть не вчиняли. Це можливо, якщо власник не призначить належного користувача транспортного засобу.

Про цей маленький нюанс, через який можна влетіти на гроші, розповіли в Telegram-каналі "Ти ж юрист".

Так, щоб уникнути "чужих" штрафів за порушення ПДР необхідно в Електронному кабінеті водія або додатку "Дія" вказати належного користувача, тобто людину, яка на законних підставах користується авто, що не належить йому.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Для призначення у "Дії" власнику потрібно підготувати паспорт у формі ID-картки або закордонний, а також свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Належному користувачеві - паспорт та посвідчення водія.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Також коли власник призначатиме належну особу, йому необхідно вказати термін експлуатації, а також підтвердити це з обох сторін.

"ВАЖЛИВО! Призначення належного користувача не означає передачу майнових прав. А для виїзду за кордон недостатньо мати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на іншу особу і бути належним користувачем", - зазначив юрист.

Штрафи ПДР, скріншот: YouTube
Штрафи ПДР, скріншот: YouTube

Нагадаємо, зупиняють, але довести не можуть: українські водії уникають покарання через "гірку" помилку поліції

Раніше ми писали про те, що штраф від 17000 гривень: як карають нетверезих водіїв електросамокатів

Як повідомляв Знай.ua, ціни, як гриби після дощу: АЗС показали скільки коштує популярне паливо