Для наших шанованих читачів, які мають досвід керування, є дуже важливі новини. Багато хто знає, що на дорозі є певні "жести", які вже склалися протягом довгих років. Цього разу торкнемося теми миготливих фар.

Такі "жести" дійсно дуже поширений на українських дорогах спосіб передачі водіями один одному різноманітних повідомлень. Можливо, навіть один із найголовніших – це попередження про пост поліції.

Важливо розуміти, що частота таких сигналів відрізняється від регіону, культури керування, а також від можливостей конкретного автомобіля. Про це розповів один із українських автоблогерів, який часто ділиться свіжими порадами у соціальних мережах.

Поліція, авто, штрафи, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штрафи, скріншот: YouTube

Причини, через які водії використовують або утримуються від миготіння фар для попередження інших про поліцейські засідки, можуть бути різноманітними:

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Турбота про копи

Деякі водії воліють не блимати фарами, бо не хочуть заважати поліції. Вони вважають, що поліція покликана забезпечувати безпеку дорожнього руху та ловити порушників закону.

Проблеми безпеки

Багато водіїв стурбовані тим, що спалах може попередити не лише законослухняних автомобілістів, а й тих, хто водить машину у нетверезому стані, чинить порушення чи навіть бере участь у злочинній діяльності. Це може спричинити загрозу безпеці на дорозі.

Фари. Фото кадр з Youtube
Фари. Фото кадр з Youtube

Технологічні альтернативи

Сучасні технології, такі як системи GPS-навігації або мобільні програми, можуть надавати в режимі реального часу інформацію про дорожні умови, дорожні небезпеки та поліцейські контрольно-пропускні пункти. Деякі водії покладаються на ці технології, щоб залишатися в курсі подій та залишатися у безпеці.

Авто, фото: Unian
Авто, фото: Unian

"Великий брат наглядає"

У деяких регіонах практика миготіння фарами для попередження про дорожні пастки з боку поліції, можливо, згодом зменшилася через розвиток соціальних норм чи стратегій правоохоронних органів.

Перевага стаціонарних контрольно-пропускних пунктів

Деякі водії віддають перевагу стаціонарним поліцейським контрольно-пропускним пунктам, а не прихованим пасткам швидкості. Вони вважають, що ці контрольно-пропускні пункти надають можливості для взаємодії з правоохоронними органами, наприклад, для отримання технічної або медичної допомоги.

Нагадаємо, українських водіїв попередили про жорсткі обмеження на дорогах.

Раніше повідомлялося, що суд прийняв бік п'яного водія: як він пояснив свій вчинок.

Також, такі "розваги" нікому не потрібні: в Україні водіям приготували нові обмеження.