В Україні планують зайнятися нічийними автомобілями, які роками ржавіють на вулицях і у дворах. Відповідний законопроєкт №10204 зареєстровано депутатом Сергієм Гривком.

Покинуті авто. Фото Freepik
Покинуті авто. Фото Freepik

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що нерідко автовласники свідомо залишають на тривалий час (або назавжди) старі машини. Вони роками стоять на вулицях, прибудинкових територіях, у парках та інших громадських місцях. Вони не тільки псують вигляд населених пунктів, а й шкодять екології.

Текст законопроекту говорить про те, що транспорт, у якого фактично немає власника (або він не встановлений), і який простоює кинутим на об'єкті благоустрою (вулиці, дорозі, дворі, парку, пляжі тощо) щонайменше три роки, визнається безхазяйним.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Законопроєкт передбачає, що якщо таке авто простоює щонайменше 6 місяців, а інформації про власника немає, то балансоутримувач об'єкта благоустрою (голова ЖЕКу чи ОСББ) повинен буде скласти акт і надати його в районну державну адміністрацію.

Голова РДА має протягом 10 днів сформувати комісію, до якої увійдуть представники адміністрації, балансоутримувача і поліції.

Протягом 3 місяців РДА розшукуватиме власника якщо не знайде - на авто встановлять табличку "Покинуте майно. Взято на облік".

Авто в дощ та сніг. Фото Freepik
Авто в дощ та сніг. Фото Freepik

Якщо протягом 3 років господар не з'явиться, транспорт визнають безхазяйним.

Його мають вилучити і виставити на електронний аукціон, а знайдені в салоні особисті речі відправити на зберігання в поліцію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться дивитися на "малюнок": водіям нагадали про штраф у 340 грн через неуважність

Раніше портал Знай інформував, після спроби обміняти права, українця відправлять до в'язниці: скористався новим сервісом

також наш портал повідомляв, автосервіс витягне всі гроші: які прості помилки можуть вивести з ладу коробку передач