Для наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже цікаві та важливі новини. Всі ми знаємо, навіть пішоходи, що такий елемент є поширеним явищем не тільки у великих містах типу Києва чи Одеси, але ще й у провінціях.

Справа в тому, що автошколи, як може здатися, начебто й навчають керувати штучними дорожніми перешкодами, проте на практиці багато водіїв, схоже, просто ігнорують ці уроки.

Про це пишуть фахівці порталу "Автотема".

Лежачий поліцейський, скріншот: YouTube
Лежачий поліцейський, скріншот: YouTube

Спостереження за тим, як водії реагують на лежачих поліцейських, показує різні підходи. Деякі починають гальмування заздалегідь, інші лише тоді, коли виявляються небезпечно близькими до перешкоди.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Деякі водії намагаються об'їхати лежачого поліцейського, проїжджаючи тротуарами на нормальній швидкості, тоді як ті, хто піклується про підвіску, можуть вибрати діагональний шлях. Задається питання: який спосіб є найбільш оптимальним у зіткненні з "лежачим поліцейським"?

Правильний підхід – передчасно загальмувати, знизивши швидкість, як тільки перешкода стає видимою, пише SUV News. З наближенням до перешкоди гальмо відпускається, і після подолання лежачого поліцейського можна навіть використовувати легке прискорення.

Неправильне гальмування прямо перед перешкодою або за кілька сантиметрів від нього пов'язане зі зміщенням ваги автомобіля вперед (відповідно до законів фізики). Це створює значне навантаження на підвіску.

Ідея різко набирати швидкість перед поліцейським, щоб не відчути перешкоду, є необґрунтованою. Якщо ви не бажаєте витрачати гроші на ремонт підвіски, ризикувати не варто.

На деяких старих "лежачих поліцейських" може утворитися колія, що полегшує проїзд. Але категорично не рекомендується намагатися об'їхати бордюрами, оскільки це може зашкодити обіду колеса або створити небезпеку для пішоходів та мотоциклістів. Крім того, це призводить до надмірного навантаження на шасі.

Лежачий поліцейський, скріншот: YouTube
Лежачий поліцейський, скріншот: YouTube

Для тих, хто дійсно турбується про своє авто, рекомендується рухатися не швидше ніж 20 км/год. Передчасне гальмування має вирішальне значення, особливо для спортивних автомобілів із мінімальним просвітом, де рекомендується знизити швидкість до 10 км/год та зупинитися безпосередньо перед перешкодою.

Хоча це може викликати неприємності для водіїв, що йдуть ззаду, збереження цілісності автомобіля має мати важливість.

Якщо ви не помітили знак і наближаєтеся до лежачого поліцейського на швидкості, з якою неможливо впоратися при різкому гальмуванні, рекомендується для початківців застосовувати метод різкого натискання на педаль гальма перед поліцейським і майже миттєвому її відпусканні. Практика при низьких швидкостях необхідна вивчення моменту натискання і відпускання педалі гальма, щоб подолати лежачих поліцейських без шкоди для підвіски.

Нагадаємо, станеш пішоходом на 3 роки: для українських водіїв копи створили "заборонений" список.

Раніше повідомлялося, по той бік фронту його вже бояться: українці переробили BMW у РСЗВ, найпотужніші кадри.

Також, водії можуть нарватися на штраф, якщо не покажуть права поліції: скільки можна втратити".