Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з дивовижного світу автотехніки, є дуже цікава та пізнавальна інформація. Ще в далеких 30-х роках на території України збирали автомобіль легендарної марки Ford. Так, українці займалися розробкою як легкових автомобілів, так і вантажних.

Це може здатися дивним, але автомобілі на території нашої держави випускалися понад 90 років тому. Знамениті марки та машини власного виробництва збиралися на автопромисловому заводі у Харкові.

Про це пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

"Україна-4", скріншот: YouTube
"Україна-4", скріншот: YouTube

Є відомості про те, що цей завод вперше запустився ще понад 90 років тому. Найцікавіше в тому, що в ті далекі часи було налагоджено випуск машин усім добре відомої фірми Ford. Це говорить про те, що СРСР мав договір з Америкою на легкову машину Ford Model A, а також на вантажівку Ford AA.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Спочатку у Нижньому Новгороді запустили завод для виробництва Ford. Згодом цей завод почав називатися ГАЗом. Також відомо, що до кінця 1929 року у Харкові з'явилися перші 10 легковиків Ford A та 90 вантажних автомобілів Ford AA, які могли перевозити близько 1.5 тонн вантажу.

"Україна-4", скріншот: YouTube
"Україна-4", скріншот: YouTube

Важливо підкреслити, що ці Fordy випускалися в Харкові до 1932 року, після чого цей завод став ГАЗом, і автомобілі були перейменовані на ГАЗ-А та ГАЗ-АА (легковий та вантажний, відповідно).

"Україна-4", скріншот: YouTube
"Україна-4", скріншот: YouTube

Окрім цього, повідомляється, що наприкінці 1931 року все не закінчилося на цих автомобілях, оскільки почали проектуватись свої вантажівки, саме так на світ і з'явився "Україна-4". Вони розвивали максимальну швидкість до 50 км/год, які вантажопідйомність була до 4 тонн. Сама технологія була зроблена на базі Lancia.

Нагадаємо, проїзд у транспорті без учнівського квитка: як банальна справа дійшла до суду.

Раніше повідомлялося, що це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це при врученні повістки.

Також, без водіння, але зі штрафом: 40 800 гривень та без прав на п'ять років.