Багато водіїв стикаються з тим, що згодом фари автомобіля вицвітають і набувають неприємного жовтого відтінку. Це впливає не лише на зовнішній вигляд фари, а й на її функціональність. Почистити і відполірувати фари можна і на автомийці, втім, можна заощадити гроші і без особливих зусиль зробити все в домашніх умовах. Про це пише mashyna.

Як зазначають експерти, найчастіше жовтіють фари з полікарбонату. Цей матеріал міцніший і легший, проте догляд за ним складніший. Якщо фари все ж таки пожовтіли, то зробити їх знову прозорими та блискучими можна як звернувшись до фахівців, так і власноруч.

Як помити фари. Фото: скрін youtube
Як помити фари. Фото: скрін youtube

У домашніх умовах доведеться приготувати спеціальну пасту для очищення фар і для неї знадобиться всього 4 інгредієнти, які з більшою ймовірністю є вдома.

  • столова ложка соди;
  • три столові ложки зубної пасти;
  • чверть шматка твердого мила;
  • трохи лимонного соку.

Як помити фари. Фото: скрін youtube
Як помити фари. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Так, мило натирає на тертці і змішуємо із зубною пастою та лимонним соком (вистачить половинки лимона) та содою до однорідності. Після цього беремо кухонну губку, занурюємо в розчин і ретельно миємо фару жорсткою стороною. Засіб потрібно залишити на фарі на кілька хвилин, щоб він встиг подіяти, а потім протерти сухим рушником.

Раніше портал Знай повідомляв, як зберегти 17 тисяч грн: експерт порадив, що треба робити водіям, яких безпідставно намагаються звинуватити у алкогольному сп'янінні.

Також наш портал інформував, не бійтеся техогляду, все одно доведеться пройти: коли українським водіям треба везти авто на перевірку.

Крім того, ми писали, повинен знати кожен водій: як підготувати кондиціонер автомобіля до весняно-літнього сезону, всього 4 кроки.