В українському парламенті зареєстрували новий законопроект, який може дозволити громадянам, які втратили своє авто внаслідок збройної агресії російських окупантів, ввозити на територію України транспортні засоби за пільговим тарифом.

Про це стало відомо завдяки інформації на офіційному сайті Верховної Ради України.

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Повідомляється, що нульова розмитнення стосуватиметься лише фізичних та юридичних осіб, чиї автомобілі були викрадені або знищені внаслідок бойових дій.

Для отримання цієї пільги автовласникам необхідно надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за умови, що на підставі заяви власника про пошкодження транспортного засобу було розпочато кримінальне провадження.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Крім того, для підтвердження факту знищення транспортного засобу знадобиться звіт, акт або висновок щодо оцінки стану транспортного засобу відповідно до законодавства.

Якщо автомобіль було викрадено, власнику також потрібно буде надати витяг з того ж реєстру на підставі заяви про викрадення транспортного засобу. Його слід подати не пізніше одного місяця після припинення бойових дій на відповідній території.

Варто зазначити, що на початку квітня 2022 року в Україні набув чинності Закон № 7190П, який скасовує мито, ПДВ та акцизний податок на автомобілі під час воєнного стану. Однак у червні 2022 року Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект, який знову ввів мито, акциз та ПДВ на ввезення автомобілів в Україну громадянами.

Законопроект ще має бути розглянутий та прийнятий Верховною Радою. У разі його схвалення нові правила можуть незабаром набути чинності, що дасть надію та полегшення тим, хто зазнав втрат.

Нагадаємо, солярка лише для бензопили? В Україні заборонили їздити на дизельних авто, коли розпочнуться перевірки.

Раніше повідомлялося, водіїв старше 65 років вже готові "списати": з 2024 року набудуть чинності серйозні правила.

Також, в Україні змінилися ціни на дизпаливо та бензин: чи є підстави для радості.