Для всіх автолюбителів, які не можуть спокійно прожити і дня без будь-яких цікавостей зі світу техніки, ми маємо дуже цікаву історію. У свої найкращі роки Запорізький автомобільний завод створив просто величезну кількість моделей "Запорожця", проте не всі стали на масове виробництво.

Про багато таких моделей "Запорожця" досі мріють колекціонери, і зрідка вдається знайти таку модель "Запорожця", яка здатна надихнути і стати предметом захоплення.

Нещодавно було виявлено занедбаний автомобіль "Запорожець" 1960-х років, кузов якого нагадує легендарний американський Ford Mustang, пише Hyser.

ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube

Цікаво відзначити, що в історії українського машинобудування кілька разів намагалися запустити виробництво спортивних машин під маркою "Запорожець". Проте серійне виробництво спорткара "Запорожець" так і не розпочалося.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube

Концептуальний автомобіль МКЗ-НАМІ "Спорт-900" було створено у 1963 році інженерами Наукового автомоторного інституту та Московського інституту автомобільних кузовів під керівництвом конструктора Едуарда Молчанова на базі моделі "Запорожця" ЗАЗ-965А.

ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube

Чотиримісний автомобіль "Запорожець" мав склопластиковий спортивний кузов і важив 500 кг. Двигун, узятий від "Запорожця", мав потужність лише 27 к.с.

ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Спорт-900", скріншот: YouTube

Незважаючи на сміливу задумку, виробництво "молчанівських" спорткарів на базі "Запорожця" було обмежене лише до випуску 6 купе "Запорожця" 1969 року. Проте, знайдений занедбаний автомобіль "Запорожець" дає змогу побачити історичний екземпляр та можливість реставрації.

Нагадаємо, українець змайстрував із "Запорожця" пляжний баггі: на такій красуні одразу в Ялту.

Раніше повідомлялося, що електрокар Tavria Nova 2023: ось чим українці можуть замінити Tesla, не вистачає тільки автопілота.

Також, навіть бабуся з дідусем могли сісти: як виглядав перший мінівен від ЗАЗ з унікальним дизайном.