Важко сперечатися, але кожен власник авто вирішує сам, що йому робити з кольором свого авто. Буває, що в ході використання авто виникають проблеми із зовнішнім виглядом, а буває просто набрид старий колір. А хтось просто хоче провести "косметичний" ремонт.

У такому випадку власник або довірена особа повинні звернутися до будь-якого Сервісного центру МВС незалежно від місця проживання або реєстрації з повним списком документів.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від спільноти "Тий самий юрист" у мережі Telegram.

Фарбування авто, скріншот: YouTube
Фарбування авто, скріншот: YouTube

Які необхідні документи:

- паспорт;

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

- ідентифікаційний код;

- довіреність на уповноважену особу (при необхідності);

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Якщо на автомобіль нанесено два і більше кольори, то основним кольором транспортного засобу вважається той, що займає понад 50% видимої частини кузова. Для вантажних авто – це колір кабіни.

Цікаво, що зараз при реєстрації автомобіля у графі "колір" вписують лише 11 основних кольорів без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, помаранчевий, жовтий, білий, коричневий, сірий.

Це дає автовласникам право не здійснювати перереєстрацію свого автомобіля, якщо навіть було суттєво змінено відтінок без зміни основного кольору.

Фарбування авто, скріншот: YouTube
Фарбування авто, скріншот: YouTube

Покриття кузова легкового автомобіля (кабіни вантажного автомобіля) ламінаційною чи антигравійною прозорою плівкою перереєстрації у ТСЦ МВС не вимагає. Це стосується і обтяжки автомобіля кольоровою плівкою, якщо колір та відтінки якої підходять до "рідного" кольору автомобіля.

Якщо під час зупинки поліцейський виявить відмінність фактичного кольору авто від зазначеного у свідоцтві про реєстрацію – водієві загрожує штраф у розмірі 850 гривень.

Нагадаємо, переоформлення авто в Україні: скільки коштує послуга та які документи потрібні.

Раніше повідомлялося, "Почекайте, я "загуглю" цю статтю": топ найважливіших фраз водія, від яких копи шоковані.

Також в Україні можуть скасувати популярний штраф для водіїв.