Для всіх наших читачів, які й дня не можуть спокійно прожити, якщо не впізнають щось новеньке з автосвіту, є чудова історія. Так, у мережі показали, як українські майстри переробили армійський всюдихід "Хамві" HMMWV.

Зі всюдихода зробили броньований автомобіль для евакуації поранених. Знімки опублікували у соціальних мережах.

Перероблена машина передана для морських піхотинців і вже введена в експлуатацію за новою спеціальністю ".

Санітарний HMMWV, фото: Iron Nuts
Санітарний HMMWV, фото: Iron Nuts

Її розробили у рамках проекту "Кабул" та побудували на ходовій базі позашляховика HMMWV інженери з команди Iron Nuts.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Незважаючи на додане нарощування двошарового бронювання зі сталі Hardox 500, українські умільці вписалися у навантаженнях на вісь та паспортні характеристики за масою транспортного засобу.

Як зазначають на своїй сторінці експерти ГО "Український мілітарний центр", цьому посприяло те, що автомобіль у заводському виконанні йде з конвеєра з посиленою задньою віссю. Її встановлюють спеціально для використання техніки для перевезення важких вантажів.

Санітарний HMMWV, фото: Iron Nuts
Санітарний HMMWV, фото: Iron Nuts

Також додали бронескло, зсередини салон обшили кевларовим полотном. Це разом із бронюванням посилило рівень безпеки екіпажу та пасажирів – досягнуто надійного захисту від куль калібру 7,62 мм та уламків гранат та мін.

Щоправда, від переробки зовнішній вигляд зазнав деяких змін. Броньована капсула кабіни та кузова салону дещо відрізняється від оригінального зразка. Однак капотна частина, радіаторна зона, блок передніх фар та габаритів залишилися майже оригінальними.

Дах закабінної частини вийшов трохи підвищеним, але це дозволяє півстою виконувати певні медичні маніпуляції при супроводі поранених.

Санітарний HMMWV, фото: Iron Nuts
Санітарний HMMWV, фото: Iron Nuts

При необхідності в салоні можна перевозити поранених сидячих - по три людини з кожного боку плюс медик, що супроводжує, по центру (3+3+1). Передній ряд залишився незмінним. Умови спартанські, але для евакуаційного автомобіля переднього краю не до комфорту – як то кажуть, не до жиру.

Моторна комплектація, трансмісія оригінальні. Тут все той же повний привід, 215-сильний двигун і 41-сантиметровий кліренс, що навіть на 5 см більше, ніж у важкого вантажного автомобіля КрАЗ-255.

Нагадаємо, так роблять жителі снігових країн: кислий "коктейль", який не дасть лобового скла замерзнути.

Раніше повідомлялося, як сучасний "Запорожець": французька Renault створює авто, немов за кресленнями ЗАЗ.

Також, такі були тільки на обкладинках журналів: унікальне купе, зібране на базі "Запорожця".